lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Frälsis har sålt Kurön i Mälaren

Publicerad: 30 mars 2023, 07:10

Frälsningsarmén har sålt Kurön på Adelsö i Mälaren till Little Afognak AB med Josefine Steene som huvudägare.

Frälsningsarmén har sålt Kurön där organisationen har bedrivit vårdverksamhet i över ett sekel. Köparen Josefine Steene planerar att utveckla bebyggelsen på ön.

Ämnen i artikeln:

SvepetEkerö

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Kurön vid Adelsö i Mälaren ligger inom Ekerö kommun och förvärvades av Frälsningsarmén 1912. Alltsedan dess har man bedrivit vårdverksamhet med inriktning mot missbrukare.

Men nu börjar ett nytt kapitel för den lilla ön. I februari ifjol meddelade Frälsningsarmén att verksamheten på Kurön läggs ned på grund av dålig ekonomi och bristande lönsamhet. Några månader senare lades ön ut till försäljning. Torsdagen den 30 mars kom så beskedet att organisationen hittat en köpare.

Det är Little Afognak AB med Josefine Steene som huvudägare som förvärvat ön inklusive 30 byggnader som använts som klient- och personalbostäder. Totalt består Kurön av 170 hektar varav 140 hektar är skog.

Läs också: Lista: 22 största fastighetsaffärerna 2022

– Kurön har varit i Frälsningsarméns ägo under mycket lång tid och vi är tacksamma för vad den platsen har fått betyda för många människor som där hittat nytt hopp i livet. Vi är mycket nöjda med processen och är glada att Kurön avyttras till en köpare med planer, visioner och förmåga att tillvarata Kuröns unika förutsättningar, säger Elisabeth Beckman, Frälsningsarmén, i en kommentar.

Josefine Steene säger i en kommentar att hennes bolag har för avsikt att utveckla öns bebyggelse:

– Kurön är ett unikt objekt med fantastisk miljö. Vi ser fram emot att fortsätta att långsiktigt och hållbart förvalta öns marker parallellt med att vi utvecklar öns byggnadsbestånd.

Svefa har varit Frälsningsarméns rådgivare i affären.

– Det har varit ett stort intresse från marknaden avseende Kurön vilket är ett gott betyg för de aktuella fastigheternas unikitet och dess möjligheter. Kurön har varit ett väldigt spännande och ovanligt projekt att jobba med. Det är roligt att vi nu har en affär som båda parter är mycket nöjda med och vi är stolta över att ha fått förtroendet från Frälsningsarmén att hjälpa dem med affären, säger Sissel Andersson projektledare på Svefa, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev