Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvärvar tidningen Byggindustrin

Publicerad: 5 april 2018, 09:25

Staffan Åkerlund, chefredaktör för tidningen Byggindustrin.

Bonnier Business Media har tecknat ett avtal om att förvärva alla aktier i tidningen Byggindustrin från Sveriges Byggindustrier.

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Bonnier Business Media uppger att förvärvet är en satsning på att ytterligare utveckla nischade branschmedier och skall ses som en naturlig utveckling efter förvärvet av Fastighetsnytt som offentliggjordes januari 2017.

Befintlig redaktion under ledning av nuvarande chefredaktör Staffan Åkerlund kommer fortsättningsvis leda och ansvara för den redaktionella utvecklingen av tidningen. Byggindustrin kommer att drivas som en del av BBM:s verksamhet inom affärsområdet Bonnier News.

– När nyheten nådde oss måndagen den 11 december 2017 om att Sveriges Byggindustrier lägger ned tidningen Byggindustrin såg vi möjligheten att förvärva tidningen och bidra till att dess verksamhet lever vidare. Nu får vi möjligheten att vara en del i en tidning som har en nästan 90-årig historia i ryggen med en redaktion som är mycket uppskattad av branschen, säger Henrik Zetterstedt, affärsutvecklare på Fastighetsnytt.

– Jag är övertygad om att läsarna kommer att känna igen oss framöver. Samtidigt kommer vi nu att ingå i en större redaktionell miljö med ett antal mycket kvalificerade systertidningar och får möjligheter att utveckla tidningen ytterligare. Alla vi på redaktionen känner oss ordentligt optimistiska, säger Staffan Åkerlund, chefredaktör för Tidningen Byggindustrin.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev