Torsdag09.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Förvärvar Svensk Fastighetsförmedling

Publicerad: 12 Mars 2015, 11:15

Swedbank Franchise AB har kommit överens med DNB Bank om att Swedbank Franchises förvärv av Svensk Fastighetsförmedling AB går tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Swedbank

Merparten av franchisetagarna i Svensk Fastighetsförmedling förvärvar samtidigt Svensk Fastighetsförmedling och tecknar samarbetsavtal med Swedbank AB.

I december 2013 förvärvade Swedbank Franchise samtliga aktier i Svensk Fastighetsförmedling från DNB Bank. Förvärvet förbjöds av Stockholms tingsrätt den 17 december 2014. Swedbank Franchise överklagade domen till Marknadsdomstolen som nu på begäran av Swedbank Franchise och Svensk Fastighetsförmedling avskrivit målet då köpet återgår i sin helhet.

Merparten av franchisetagarna i Svensk Fastighetsförmedling har idag genom bolaget Mellersta Förmedlingsbolaget AB förvärvat samtliga aktier i Svensk Fastighetsförmedling från DNB Bank. Swedbank Franchise har övertagit de rättigheter och skyldigheter som DNB Bank har enligt överlåtelseavtalet med Mellersta Förmedlingsbolaget AB.

Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling har dessutom träffat ett samarbetsavtal.

– Vi är glada över den här lösningen som är bra för fastighetsmäklarmarknaden och som dessutom ger ett positivt resultat, om än med ett mindre belopp. Franchisetagarna i Svensk Fastighetsförmedling blir nu en stark samarbetspartner till oss. Det kommer att ytterligare bredda vårt nätverk med mäklare vilket kommer att gynna våra kunder, säger Cecilia Hernqvist, kommunikationsdirektör på Swedbank.

Swedbanks dotterbolag, Fastighetsbyrån AB har även köpt 9 procent av aktierna i Hemnet Sverige AB och kommer därefter att äga 34 procent av aktierna i Hemnet. Konkurrensverket har inget att invända mot förvärvet av aktierna i Hemnet. Fastighetsbyrån har idag även träffat ett optionsavtal som ger rätt att förvärva ytterligare 8 procent av aktierna i Hemnet. Ett eventuellt optionsutnyttjande kommer endast att ske i vidare försäljningssyfte.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Swedbank

Ämnen i artikeln:

Swedbank

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.