Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Förvärvar i Öresundsregionen

Publicerad: 1 Februari 2018, 11:42

Foto: Wihlborgs

Wihlborgs köper fyra nya fastigheter, varav två är belägna i Lund och resterande i Köpenhamn. Förvärven omfattar totalt runt 200 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

KöpenhamnLundWihlborgs Fastigheter

Wihlborgs köper fyra nya fastigheter, varav två är belägna i Lund och resterande i Köpenhamn. Förvärven omfattar totalt runt 200 miljoner kronor.

Fastigheterna i Lund breder ut sig på totalt 6700 kvadratmeter. Den större, på 4900 kvadratmeter, är i dagsläget nästan fullt uthyrd. Den andra, på 1800 kvadratmeter, beräknas vara inflyttningsklar i slutet av 2019.

– Fastigheterna har ett strategiskt läge och stärker Wihlborgs position i Lund. Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är stark och det är därför extra roligt att kunna erbjuda mindre kontorslokaler i det nyproducerade kontorshuset, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

I Danmark omfattar fastigheterna 8600 kvadratmeter, respektive 5000 kvadratmeter och är fullt uthyrda.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att växa i de områden där vi redan är verksamma och kompletterar vårt danska bestånd väl, avslutar Anders Jarl.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.