Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvärvar i Höganäs för 289 miljoner

Publicerad: 10 oktober 2018, 05:57

Ilija Batljan vd på SBB. Bild: SBB.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden meddelade på tisdagskvällen att man genomfört ett förvärv av två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigheter i skånska Höganäs till ett fastighetsvärde om 289 miljoner kronor


Ämnen i artikeln:

JefastSBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden meddelade på tisdagskvällen att man genomfört ett förvärv av två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigheter i skånska Höganäs till ett fastighetsvärde om 289 miljoner kronor.

De två samhällsfastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 5 174 kvadratmeter och huserar bland annat utbilding och LSS-boende med Höganäs kommun som den största hyresgästen. Den genomsnittliga hyreslängden är tio år och hyresvärdet 7,4 miljoner kronor. Bostadsfastigheterna omfattar sammanlagt 152 lägenheter och har en uthyrbar yta om 13 873 kvadratmeter samt cirka 14,5 miljoner kronor i årliga hyresintäkter, enligt ett pressmeddelande.

Säljare är Jefast Holding och tillträde sker sista november.

– Höganäs är en stark tillväxtkommun i en växande storstadsregion och det är mycket roligt att få växa ytterligare i kommunen. Det är extra spännande att vara engagerad i en kommun som placerar sig i topp i Svenskt Näringslivs årliga näringslivsrankning och vi ser framemot ett fortsatt gott samarbete med kommunen, säger Ilija Batljan, vd för SBB, i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JefastSBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.