Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvärvar handel för 1,6 miljarder

Publicerad: 19 december 2017, 07:49

Svenska Handelsfastigheter köper en portfölj med åtta handelsfastigheter för runt 1,6 miljarder kronor. Säljare är Niam.


Ämnen i artikeln:

Niam FastigheterSvenska Handelsfastigheter

Fastigheterna är belägna i Umeå, Gävle, Mora, Norrköping och Kalmar. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 100 000 kvadratmeter och portföljens uthyrningsgrad ligger på 92 procent. Hyresvärdet landar på 137 miljoner kronor.

– Detta är ännu ett strategiskt förvärv genom vilket Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i ytterligare tre kommuner. Fastigheterna är välbelägna med god tillgänglighet och har en rad starka och attraktiva hyresgäster. Vi ser fram emot tillträdet och att påbörja arbetet med vidareutveckling av portföljen i samverkan med handlare och kommuner”, säger Thomas Holm, vice VD vid Svenska Handelsfastigheter.

Fastigheterna är placerade vid lokala handelsplatser i städerna och har tillsammans runt 37 butiker. Tillträde sker den 22 januari 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.