fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Förvärvar för halv miljard i Västerort – gör ny affär med Skanska

Publicerad: 17 mars 2022, 07:55

NREP köper Skanska Hyresbostäders bostadsprojekt om 145 hyresrätter i framväxande Bromstensstaden. Foto: Fojab

NREP köper Skanskas hyresrättskvarter Tora i Bromstensstaden för 580 miljoner kronor. Det är fondjättens tredje bostadsaffär med säljaren Skanska Hyresbostäder.

Ämnen i artikeln:

BrommaSkanskaNREP

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


De 145 hyresrätterna i kvarteret fördelas på fyra byggnader, varav tio LSS-bostäder med gemensamhetslokal, mindre lokaler i bottenplan samt garage, sammantaget cirka 9 100 kvadratmeter uthyrbar yta. 

Skanskas/NREP:s etapp med bostäder är bland de första i Bromstensstaden, i nordvästra Stockholm, och blir de första hyresrätterna som byggs. Tonvikten ligger på mellanstora lägenheter med 2:or och 3:or. 

Spaden sätts i marken i år och 2025 ska bostäderna vara färdigställda.

Den nya stadsdelen Bromstensstaden växer fram vid Spånga pendeltågstation. Det som tidigare varit ett stort industriområde omvandlas till en levande stadsdel med bostäder, service, förskola och mötesplatser. 

Fullt utbyggd ska Bromstensstaden innehålla cirka 2 500 bostäder. 

Läs mer: Skanska bygger i Bromsten – investering på 460 miljoner 

Detta blir den tredje försäljningen i Stockholm som Skanska Hyresbostäder gör till NREP, som även köpt Norra Vitsippan i Salem och Parkkvarteret i Barkarbystaden, Järfälla.

– Det finns ett stort intresse bland investerare för våra egenutvecklade hyresbostäder. Vi ser detta som ett bevis på att våra hyresrättsprojekt ses som framtidssäkrade tack vare vårt hållbarhetsarbete, både miljömässigt och socialt för en bättre stadsutveckling, säger Maria Ronvall, transaktionschef på Skanska Sverige i en kommentar.

Projektet är framtaget i linje med Skanska Hållbar Hyresbostad. Här kommer bland annat Skanskas gröna betong, som har en halverad klimatpåverkan jämfört med vanlig betong, att användas. Med hjälp av klimatkalkyler väljs allt material noggrant ut för att minska koldioxidutsläppen, och på byggnadernas tak finns solpaneler som ger förnybar energi.

Fakta Kvarteret Tora

• Totalt 145 hyresrätter på mark med tomträtt där Stockholms stad är ägare. • 8 730 kvm bostäder varav 10 LSS-bostäder samt 395 kvm kommersiella ytor.

• Köpeskilling 575 miljoner. 

• Byggstart andra kvartalet 2022, färdigställande första kvartalet 2025. • Hållbarhetscertifiering Skanska Grön Hyresbostad. 

• Skanskas egenutvecklade Gröna betong, solceller på taken

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev