Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvärvar för 850 miljoner i Finland

Publicerad: 12 februari 2016, 12:09

David Mindus är vd på Sagax.

Foto: Hemsö.

Sagax förvärvar en fastighetsportfölj med två stormarknader och 184 närlivsbutiker i Finland. Den uthyrningsbara arean uppgår till 156 000 kvadratmeter, köpeskillingen till totalt 850 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FinlandSagax

Stormarknaderna är belägna i Åbo och Tammerfors. Närlivsbutikerna är belägna i hela Finland. Den uthyrningsbara arean uppgår till 156 000 kvadratmeter varav 94 procent är uthyrd.

De två stormarknaderna är uthyrda till S-gruppen, och närlivsbutikerna är uthyrda till  Suomen Lähikauppa, SLK.

Fastighetsportföljens hyresintäkter uppgår för närvarande till motsvarande 100 miljoner kronor per år. Den genomsnittliga återstående löptiden på hyresavtalen uppgår till 6,1 år.

Den finska handelskoncernen Kesko offentliggjorde den 18 november 2015 att de avtalat om förvärv av SLK, men att förvärvet är villkorat av bland annat Konkurrens- och konsumentmyndighetens godkännande. Sagax förvärv av fastighetsportföljen är därför i sin tur villkorat av att Kesko förvärvar SLK.

Fastighetsportföljen förvärvas från en engelsk fond som förvärvade fastigheterna från SLK i en sale and leaseback-transaktion 2006. Köpeskillingen finansieras med tillgänglig likviditet och befintliga kreditfaciliteter.

Redaktionen

Källa: Sagax

Ämnen i artikeln:

FinlandSagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.