Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvärvar byggrätter i Göteborg

Publicerad: 5 mars 2018, 09:33

Bild: Skanska

Skanska har tecknat avtal med Platzer Fastigheter, Ytterbygg och Vilhelmsson & Carlsson rörande förvärv av byggrätter i Södra Änggården i Göteborg. Byggrätterna består av tre kvarter med totalt 325 lägenheter och ett fastighetsvärdet som uppgår till drygt 290 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigePlatzer FastigheterSkanska

Skanska har tecknat avtal med Platzer Fastigheter, Ytterbygg och Vilhelmsson & Carlsson rörande förvärv av byggrätter i Södra Änggården i Göteborg. Byggrätterna består av tre kvarter med totalt 325 lägenheter och ett fastighetsvärdet som uppgår till drygt 290 miljoner kronor. Byggstart för fastigheterna beräknas till 2020.

– Förvärvet ligger helt i linje med Skanskas strategi att vara en ledande bostadsutvecklare i Göteborgsområdet. Det här är en plats i staden som kan formas till den levande blandstaden det pratas så mycket om, med rörelse över större delen av dygnet. Det är en unik möjlighet i ett så pass citynära läge, säger Lars Henriksson, regionchef, Skanska Nya Hem.

Kvarteren är en del av utvecklingen för den nya stadsdelen Södra Änggården, ett projekt som startats av Platzer och Göteborgs Stad. Totalt kommer området få runt 2000 nya bostäder samt nya kontor, mötesplatser, skolverksamheter och grönområden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.