Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Förvärvar 720 lägenheter från Slättö

Publicerad: 7 November 2016, 08:36

Lansa Fastigheter har gjort sitt första förvärv som omfattar sju nyproducerade bostadsfastigheter på sex orter runt om i landet.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property PartnersSlättöLansa Fastigheter

Affären omfattar 720 lägenheter med en total yta om 41 000 kvadratmeter. Säljare är Slättö som säljer hela fond 1 och 3 till Lansa Fastigheter, ett nytt bolag inom Länsförsäkringar som gör sin första affär.

– Affären är ett startskott för Lansa och skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Samtliga byggnader är nyproducerade med bostäder som är helt anpassde efter dagens höga krav på utvecklade hyresrätter, kommenterar Claes Malmkvist, vd, Lansa Fastigheter.

– Vi på Slättö är nöjda med att en trygg och långsiktig ägare förvärvat våra fastigheter. Vi har tecknat ett avtal om att fortsatt sköta förvaltningen av beståndet och är tacksamma för det förtroendet från Lansa Fastigheter, säger Johan Karlsson, vd, Slättö Förvaltning.

Fastigheterna tillträds under kommande sex månader.

Pangea var säljrådgivare till Slättö i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.