Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förvaltaren lånar 350 miljoner

Publicerad: 4 mars 2014, 14:08

Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har genomfört två obligationsemissioner om totalt 350 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Förvaltaren Sundbyberg

Detta är bolagets första obligationsemissioner sedan 1990-talet.

– Förvaltaren befinner sig i en utvecklingsfas vilken innebär stora investeringar i befintligt fastighetsbestånd samt nybyggnation av hyresfastigheter. Obligationslånen kommer att användas för att finansiera kommande investeringar, säger John Lindell, chef för Ekonomi och Finans.

Det ena obligationslånet, om 100 miljoner, har en löptid på 3 år och har en rörlig kupongränta, STIBOR 3M plus 0,40 procent. Det andra obligationslånetet, om 250 miljoner, har en löptid på 5 år med en fast årlig kupongränta om 2,54 procent.
Förvaltaren har gjort en swap på motsvarande belopp som innebär att bolaget betalar rörlig ränta STIBOR 3M plus 0,655 procent. Obligationslånen är icke säkerställda och är en private placement.

– I och med vårt höga kreditbetyg (AA-), låga belåningsgrad och balanserade investeringsplaner har vi fått ett gott gensvar från investerare. Det är extra positivt då vi avser att vara en återkommande emittent på kapitalmarknaden, säger John Lindell.
Danske Bank har varit arrangör av obligationsemissionen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Förvaltaren

Ämnen i artikeln:

Förvaltaren Sundbyberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.