Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fortsatt hög transaktionsvolym under första kvartalet

Publicerad: 3 april 2017, 02:24

Max Barclay.

Foto: Newsec.

Det är fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden och under första kvartalet 2017 uppgick transaktionsvolymen till 34,5 miljarder kronor vilket är 5,6 miljarder kronor mer än under första kvartalet 2016 som ju var ett rekordår.


Ämnen i artikeln:

Max BarclayNewsec

Det är fortsatt högt tempo på den svenska transaktionsmarknaden och under första kvartalet 2017 uppgick transaktionsvolymen till 34,5 miljarder kronor vilket är 5,6 miljarder kronor mer än under första kvartalet 2016 som ju var ett rekordår. Det framgår av ett pressmeddelande från Newsec som Fastighetsnytt tagit del av.

Intresset från utländska investerare verkar också hålla i sig och för andra kvartalet i rad var de nettoköpare av fastigheter, skriver Newsec. Bland utländska investerare är amerikanska och tyska pensionsförvaltare ett vanligt förekommande inslag och enligt rådgivningsföretaget lockas man av den svenska marknaden som i ett internationellt sammanhang kan anses vara politiskt stabil.

”Vi ser ett bra tryck i marknaden med många aktiva köpare och säljare. Det faktum att internationella aktörer nu är nettoköpare är faktiskt någonting vi inte har sett sedan perioden 2004-2007. Givet att det här är andra kvartalet i rad med samma utveckling så skulle man kunna börja prata om en trend”, säger Max Barclay, vd för Newsec i en kommentar.

Man konstaterar att den inbromsning i marknaden som många uttryckt oro för fortfarande lyser med sin frånvaro samt att förutsättningarna fortfarande är goda med låga räntor och fastigheter en attraktiv placeringsform. Framförallt är det externa handelsplatser och kontor i A-lägen i anslutning till kommunikationer som lockar kapitalet. Stockholm går fortsatt starkt och står för 32 procent av marknaden men Göteborg går starkt framåt och tar 20 procent av marknaden.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Max BarclayNewsec

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.