Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Första projektförvärvet för Convea

Publicerad: 25 februari 2014, 07:09

Det av Veidekke Bostad och Alecta gemensamt ägda bolaget Convea gör sitt första projektförvärv och köper andra etappen av bostadsprojektet Svea Fanfar på Östermalm i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

AlectaVeidekke

På Valhallavägen, intill Kungliga Musikhögskolan, Svea Artilleri och Stockholms Stadion, kommer totalt cirka 350 nya exklusiva våningar att byggas. Första etappen av projektet Svea Fanfar är byggstartad och nu förvärvar Convea andra etappen av Svea Fanfar omfattande fyra huskroppar som kommer att inrymma cirka 100-125 bostadsrätter.

– Förvärvet av etapp två av Svea Fanfar är en mycket bra start för Convea. Det är ett högintressant projekt, i ett mycket attraktivt bostadsläge i Stockholm, säger Fredrik Palm Chef Fastigheter Sverige på Alecta.

Arbetet med projektet påbörjas under 2015 med planerad försäljningsstart i början av 2016 och byggstart vid årsskiftet 2016/2017.

– Ambitionen är att Convea skall bli en framträdande aktör på bostadsmarknaden i storstadregionerna Mälardalen, Västra Sverige och Skåne. Förvärvet av andra etappen av Svea Fanfar går helt i linje med vår långsiktiga strategi, säger Per-Martin Eriksson VD Veidekke Bostad.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Veidekke

Ämnen i artikeln:

AlectaVeidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.