Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Första förvärvet i Paris

Publicerad: 12 januari 2015, 06:55

Sagax har förvärvat en industrifastighet i Paris för 6 miljoner euro. Det är Sagax första investering i Paris.


Ämnen i artikeln:

FrankrikeParisSagax

Fastigheten är belägen i ett industriområde cirka 22 kilometer norr om centrala Paris. Fastigheten är bebyggd med 13 500 kvadratmeter industrilokaler med tillhörande lager. Byggnaderna uppfördes 1997-1998. Fastigheten är uthyrd i sin helhet på ett tolvårigt kallhyresavtal säkerställt med en bankgaranti om sex årshyror.

Tillträde har skett.

Under 2012 och 2013 analyserade vi flera marknader i syfte att kunna komplettera våra kärnmarknader, Stockholm och Helsingfors. Valet föll på Paris och under 2014 rekryterades en verkställande direktör för att leda Parisverksamheten. Investeringsstrategin för Paris kommer att vara fokuserad på något mindre affärer än i Sagax övriga verksamhet. Sannolikt kommer vi även att ha en tydligare preferens för fastigheter med inslag av lokaler för produktion och service, kommenterar David Mindus, verkställande direktör, Sagax, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sagax

Ämnen i artikeln:

FrankrikeParisSagax

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.