Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Första förvärv för Intea

Publicerad: 14 Mars 2016, 12:48

Intea, med fyra pensionsstiftelser som initiala investerare, genomför sitt första förvärv genom köp av en större fastighetsportfölj från Fragerus med Högskolan i Halmstad som hyresgäst. Parterna ska arbeta tillsammans med att fortsätta utveckla området.


Ämnen i artikeln:

HalmstadIntea Fastigheter

Intea Fastigheter AB har träffat avtal med Fragerus Väst AB om förvärv av tre fastigheter (Fanan 54, 57 och 60) i Halmstad som hyrs av Högskolan i Halmstad som disponerar en yta om 26 800 kvadratmeter. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 32 000 kvadratmeter.

– Malcus fabriker startade på Larsfridsområdet 1947 och när den sista industriella verksamheten avvecklas under året skapas förutsättningar tillsammans med Intea att förverkliga visionen om ’Kunskapsstaden Halmstad’ inom högskoleområdet” säger Göran Christiansson, vd inom Fragerus-gruppen, i ett pressmeddelande.

Newsec har varit säljarens rådgivare i affären. Parterna har valt att inte offentliggöra köpeskillingen.

Intea Fastigheter AB grundades hösten 2015 och är inriktat på samhällsfastigheter och social infrastruktur. Initiala investerare är Svenska Handelsbanken Pensionsstiftelse, Volvo Pensionsstiftelse, Saab Pensionsstiftelse och Försäkringsbolaget PRI Pensionsgaranti (öms).
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Intea

Ämnen i artikeln:

HalmstadIntea Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.