tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Försäljningen av Nova Lund den sista på ett tag

Publicerad: 11 mars 2015, 19:16

Avyttringen av Nova Lund till TIAA Henderson förra veckan var sannolikt den sista avyttringen av köpcentrum Unibail-Rodamco, Europas största börsnoterade fastighetsbolag, gör i Sverige på ett bra tag.

Ämnen i artikeln:

TIAA HendersonUnibail-Rodamco-Westfield

Avyttringen av Nova Lund till TIAA Henderson förra veckan var sannolikt den sista avyttringen av köpcentrum Unibail-Rodamco, Europas största börsnoterade fastighetsbolag, gör i Sverige (och övriga Europa) på ett bra tag. Det antydde bolagets vd Christophe Cuvillier på Mipim på onsdagen.

I en paneldiskussion i ett av EPRA organiserat seminarium om den börsnoterade europeiska fastighetssektorns tillväxt pratade Cuvillier om Unibail-Rodamcos renodlingsstrategi och sa att man i stort sett verkställt den renodling av handelsfastigheter man avsåg göra.

– Vi planerade att sälja handelsfastigheter för 3,5-4 miljarder euro på fem år men har nu sålt dem på ett år. Den senaste avyttrinen var Nova Lund.

Vidare sa Cuvillier att Unibail-Rodamco eventuellt skulle kunna avyttra kontorsfastigheter men bolagets kontorsportfölj är värd cirka 4 miljarder euro.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev