lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Försäljningen av DTZ slutförd

Publicerad: 5 november 2014, 15:39

DTZ bekräftar att försäljningen nu är klar och att DTZ därmed blir ett onoterat och fristående globalt bolag.

Ämnen i artikeln:

Agneta JacobssonDTZ

Det var i juni som UGL meddelade att man tecknat ett bindande avtal om att sälja sin globala verksamhet för fastighetstjänster, DTZ, till ett konsortium bestående av TPG Capital (TPG), PAG Asia Capital (PAG) och Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) för cirka 7,6 miljarder svenska kronor.

DTZ kommer att fortsätter verka under varumärket DTZ med en förstärkt ledning. Brett White, tidigare koncernchef för CBRE Group, kommer att tillträda som styrelseordförande på heltid i det nya bolaget i mars 2015.

Som en följd av DTZ tillväxtstrategi meddelades redan i september att man ingått ett avtal om att förvärva Cassidy Turley. Förvärvet av Cassidy Turley förväntas slutföras senast den 31 december 2014. De sammanslagna verksamheterna kommer att arbeta under DTZ:s varumärke och en ny grafisk profil under 2015.

– DTZ befinner sig nu i en unik och väldigt spännande brytpunkt, med en stark och erfaren global ledning och tillgång till kapital. Nu kommer vi att få resurser att utveckla verksamheten och att samtidigt göra strategiska företagsförvärv. Lokalt har vi en unik och progressiv företagskultur som vi värnar mycket om. Nu skall vi omvandla nya möjligheter till strategiska fördelar för våra kunder och spännande utmaningar för våra anställda, kommenterar Agneta Jacobsson, vd för DTZ i Sverige och ansvarig för samordningen av den nordiska verksamheten.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande DTZ

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev