Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Förlist båt öppnade för Bengt Malmegårds affärer

Publicerad: 11 februari 2020, 04:01

Bengt Malmegård, vd för Malmegårds fastighets AB.

En förlist båt ledde till att Bengt Malmegård köpte sin första fastighet som 24-åring. Sedan dess har strategin varit att köpa för att behålla.


En förlist båt ledde till att Bengt Malmegård köpte sin första fastighet som 24-åring. Sedan dess har strategin varit att köpa för att behålla.

“Min första fastighet förvärvade jag 1973. Då hade jag arbetat i två år i min pappas företag Malmegårds Fastighetsbyrå AB, som då var inriktade på fastighetsförmedling. Jag hade fått pengar i försäkringsersättning för en båt som förliste. Jag och några kompisar hade tänkt segla jorden runt i den. Jag ville placera pengarna på ett bra sätt och valet föll på en hyresfastighet i Traneberg, en klassisk tvåportare med tolv lägenheter totalt. Att det blev just detta hus berodde på att en annan köpare hade dragit sig ur affären. Med mina 30 000 kronor i försäkringsersättning hade jag handpenning att låna till köpeskillingen på 325 000 kronor.

Läs även: P-G Persson om första affären: ”Uthyrningen lade grunden till allt”

Eftersom jag var fastighetsmäklare behövdes särskilt tillstånd för att få köpa fastigheter. Om köpet gjordes som en långsiktig kapitalplacering var det okej. Det var spännande att som 24-åring ta hand om min egen fastighet. Jag skötte bokföring, målning och satsade det mesta i huset. I dag har Malmegårds fastighets AB cirka 25 hyresfastigheter i Stockholm och min strategi har alltid varit att förvärva eller bygga för att äga och jag planerar aldrig någon exit.

Den första fastigheten på Traneberg är dock ett undantag. Efter att ha rustat upp den bytte jag den mot en nergången hyresfastighet på Kungsholmen som jag sedan renoverade.
Medan andra har satsat på att göra stora vinster har jag valt att växa sakta men säkert genom idogt arbete.”

Mer om Bengt Malmegård

- Ålder: 70 år.
- Gör: Vd och ägare för Malmegårds fastighets AB.
- Bor: I vindsvåning, hyresrätt, i eget hus på Nybrogatan, Stockholm.
- Familj: Ensamstående, med tre döttrar och barnbarn.
- Karriär: Har arbetat på Malmegårds i 50 år, varav 45 som vd.
- Fritidsintressen: Friskis & Svettis, golf och löpning.

Berättat för: Anders Siljevall

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.