Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Folksamgruppen miljardköper kontor på Kungsholmen

Publicerad: 12 juli 2021, 09:43

Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen. Foto: Petter Karlberg

Efter drygt sex års ägande säljer Invesco Gångaren 10 på Kungsholmen till KPA Pension, en del av Folksamgruppen, för 2,3 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

KungsholmenInvescoKPA PensionFolksamNordanö

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Miljardaffären uppges ligga helt i linje med Folksam-koncernens strategi om att öka andelen fastigheter inom sin portfölj. 

– Det är en del av vår långsiktiga strategi om att vara tjänstepensionsbolaget som ger kommun- och regionanställda en bra och hållbar avkastning, kommenterar Camilla Larsson, vd KPA Pension. 

Läs även: Areim säljer Lindhagensporten 

Det underliggande fastighetsvärdet i affären är 2,3 miljarder kronor. Gångaren 10, också känd som Lindhagensporten, innehåller 30 100 kvadratmeter uthyrningsbar area och är uthyrd till flera företag, varav Securitas är den största hyresgästen.

 – Vi är glada över att förvärva en stor och riktigt bra fastighet i ett attraktivt område i Stockholm, där efterfrågan på kontorshyresmarknaden är god och kommer att stärkas ytterligare framöver, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.  

Ägarbytet sker i oktober och byggnaden är både Leed Platinum och Breeam Very Good-certifierad. Nordanö var rådgivare åt Invesco vid försäljningen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev