Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Folksam säljer i Hammarbyhamnen

Publicerad: 11 Maj 2018, 04:18

Fastigheten Hönsfodret 1.

Foto: Stockholms stad.

Folksam säljer tomträtten till en skolfastighet om 9 000 kvadratmeter i Norra Hammarbyhamnen, Stockholm för 345 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

FolksamStockholm

Folksam säljer tomträtten till en skolfastighet om 9 000 kvadratmeter i Norra Hammarbyhamnen, Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor.

Byggnaden uppfördes åt Folksam 1983, och bolaget bedrev verksamhet i lokalerna fram till 2011. Idag används den för skolverksamhet.

Den här försäljningen ligger i linje med vår fastighetsstrategi som har fokus på de bästa kontorshusen i Stockholm, Göteborg och Malmö och bostäder på landets större tillväxtorter. Projektet är inte vår inriktning och Hönsfodret står inför stora förändringar för att kunna nå sin fulla potential. Att behålla och genomföra dessa investeringar skulle ta för mycket fokus från organisationen. Vi satsar istället på en fortsatt expansion och vi vill växa på våra prioriterade marknader, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksam Fastigheter.

Det är Folksam Sak som är säljare och köpare är EQT Real Estate 1.

Cushman & Wakefield agerade säljrådgivare i transaktionen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

FolksamStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.