Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Folksam och KPA gör miljardinvestering i Heimstaden

Publicerad: 18 december 2019, 12:41

Folksamgruppen köper in sig stort i bostadsbolaget Heimstaden.

Foto: Mostphotos

Folksam och KPA aktier för fyra miljarder kronor i Heimstaden Bostad, meddelas i ett pressmeddelande. Foksamgruppen blir därmed tredje största ägaren i Heimstaden Bostad.


Ämnen i artikeln:

NewsecMax BarclayHeimstaden

Folksam och KPA investerar aktier för fyra miljarder kronor i Heimstaden Bostad, meddelas i ett pressmeddelande. Folksamgruppen blir därmed tredje största ägaren i Heimstaden Bostad.

Det är vid en riktad emission den 7 januari 2020 som Folksam och KPA köper in sig i Heimstaden Bostad. Folksamgruppen blir därmed den tredje största ägaren i Heimstaden med en andel av kapitalet på 7 procent.

– Vi har tidigare i höst satt målet att under de närmaste åren förvärva fastigheter för 20 miljarder kronor för att ytterligare förbättra riskspridningen i våra tillgångsportföljer. Den här investeringen är ett effektivt sätt för oss att öka vår exponering mot bostadsfastigheter och vi bedömer att den kommer att ge våra kunder en långsiktigt god avkastning. Vi ser fram emot att få vara en del av Heimstaden Bostad AB:s framtidsplaner och ett nära samarbete med såväl ledning som övriga ägare, säger Michael Kjeller, chef för kapitalförvaltning och hållbarhet i Folksamgruppen, i ett pressmeddelande.

Läs även: Kent Persson på Heimstaden:”Greta-fenomenet kommer att sprida sig”

Newsec har varit Folksamgruppens rådgivare i samband med transaktionen. Max Barclay, head of Newsec advisory på Newsec, kommenterar affären så här:

– En av Newsecs roller i marknaden är att hjälpa långsiktiga investerare att finna attraktiva investeringar som denna. Vi är stolta över att vara initiativtagare och rådgivare till Folksam i denna investering och därmed även ha bidragit till Heimstadens fortsatta expansion, säger Max Barclay till Fastighetsnytt.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

NewsecMax BarclayHeimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.