fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Folksam miljardköper på Vasagatan

Publicerad: 6 oktober 2022, 13:49

Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen och Camilla Larsson, vd på KPA Pension. Foto: Pressbild

Folksam Fastigheter köper två fastigheter i centrala Stockholm för cirka 3 miljarder kronor. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetFolksamKPA PensionPandox

Folksamgruppen, genom KPA-Pension, förvärvar Vasahuset (Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20) på Vasagatan 11-13 i centrala Stockholm av DNB för 3 039 miljoner kronor. 

– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen och det känns bra att nu förvärva dessa två stabila förvaltningsfastigheter mitt i vår kärnmarknad i Stockholm. Läget är de bästa i Sverige och kontorslokalerna är attraktiva på hyresmarknaden, kommenterar Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter och tillrädet sker den 1 november 2022.

Under de senaste åren, inklusive köpet av Vasahuset, har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för nästan 26 miljarder kronor.

Genom förvärvet ökar KPA Pension andelen direktägda fastigheter i sin tillgångsportfölj från 10,7 procent till 11,9 procent.

– KPA Pension har som uppgift att ge anställda i kommuner och regioner en trygg pension genom långsiktiga investeringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Den investering vi nu genomför i fastigheten Vasahuset är ett bra exempel på det och kommer skapa ännu bättre förutsättningar till bra avkastning åt våra kunder, kommenterar Camilla Larsson, vd på KPA Pension.

Hotellfastighetsbolaget har sitt huvudkontor på den aktuella adressen, och på torsdagen blev det känt att vd:n Liia Nõu tilldelas hedersutmärkelsen årets Ruter Dam 2022. 

Läs artikeln här: Näringslivets mäktigaste kvinna – Liia Nõu är årets Ruter Dam 

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev