Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Folksam köper Kungshuset för 1,5 miljarder

Publicerad: 27 juni 2016, 04:14

Lars Johnsson. Foto: Maria Nordlander.

Folksams dotterföretag KPA Pensionsförsäkring har köpt fastigheten Kåkenhusen 37 i Stockholm för 1 510 miljoner kronor. Fastigheten, som även är känd som Kungshuset, säljs av GIC.

Ämnen i artikeln:

FolksamLars Johnsson

Folksams dotterföretag KPA Pensionsförsäkring har köpt fastigheten Kåkenhusen 37 i Stockholm för 1 510 miljoner kronor. Fastigheten, som även är känd som Kungshuset, säljs av GIC och omfattar 16 600 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 10 600 kvadrat är kontor och resten restauranger, biografen Rigoletto samt parkeringsplatser.

Kungshuset är beläget i kvarteret Kungsgatan 16-18 och Regeringsgatan 66 och har redan tillträtts, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att köpa en av de bästa fastigheterna i centrala Stockholm. Den är nyrenoverad, i princip fullt uthyrd med en bra mix av stabila hyresgäster och är ett bra exempel på den typ av förvärv vi vill göra för att bygga vår ekonomiska styrka, säger Lars Johnsson som är chef för Folksams fastighetsverksamhet, i en kommentar.

Läs en längre intervju med Lars Johnsson om Folksams fastighetsplaner här.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev