Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fojab får stort uppdrag i Göteborg

Publicerad: 21 november 2014, 11:16

Fojab arkitekter har valts ut som arkitekter för Centralenområdet i Göteborg. Uppdraget gäller också gestaltningsprogram för Nils Ericsonplatsen, Kanalgatan och Kanaltorget.


Ämnen i artikeln:

FojabGöteborg

Projektet är en del av den större Vision Älvstaden. Stadsutvecklingsprogrammet togs fram av Göteborgs Stad i maj 2014. Det har efterhand landat i en planstruktur, som bäddar för 500 000 kvadratmeter verksamheter och 2000 nya bostäder. Stora infrastukturprojekt kommer att genomföras under de närmaste 15-20 åren, och påverka Centralenområdet.

– Projektet handlar om planering i olika skalor och gestaltning i ett komplext storstadssammanhang, och vi har kunnat visa på flera goda referensprojekt. Här kommer att skapas förutsättningar för blandade funktioner i en finmaskig stadsstruktur med fotgängare och cyklister i centrum. Gott stadsliv i stadsrum av hög kvalitet och tillgänglighet till grönska och vatten och är det vi kommer att fokusera på, säger landskapsarkitekt Magdalena Hedman, ansvarig för projektet hos Fojab arkitekter.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Fojab arkitekter

Ämnen i artikeln:

FojabGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News