Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fler transaktioner

Publicerad: 9 april 2014, 05:07

Transaktionsvolymen under årets första kvartal uppgick till strax under 26 miljarder, vilken var en ökning med cirka 55 procent jämfört med motsvarande kvartal 2013.


Ämnen i artikeln:

Savills

Det starka intresset för fastighetsinvesteringar är tydligt och antalet transaktioner under kvartalet ökade med hela 48 procent jämfört med mosvarande kvartal året innan.

– Marknaden för fastigheter är mycket stark i dagsläget och det finns intresse för i stort sett alla typer av objekt, även om centralt belägna kontorsfastigheter, bostadsfastigheter och publika fastigheter sticker ut. Marknaden gynnas starkt av det låga ränteläget, den goda tillgången på eget kapital samt alltmer gynnsamma möjligheter att erhålla extern finansiering – både i form av bankfinansiering och obligationsfinansiering” kommenterar Johan Bernström, transaktionschef hos Savills, i ett pressmeddelande.

Transaktioner i de tre storstäderna dominerar marknaden och av kvartalets transaktionsvolym skedde närmare tre fjärdedelar i dessa städer och Stockholm svarade för hälften av volymen.

2013 var bostadsfastigheter återigen ett av de största segmenten, men under årets första kvartal har Savills noterat en återgång till en mer normal marknad, där de kommersiella fastigheterna dominerar, med en klar övervikt på kontorsfastigheter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Savills

Ämnen i artikeln:

Savills

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.