Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Finskt bolag miljardköper i Göteborg

Publicerad: 24 maj 2016, 11:59

Foto: Sverrir Thór

Det finska fastighetsbolaget Technopolis etablerar sig i Sverige genom att köpa en fastighet i Gårda, Göteborg. Säljare av fastigheten, Gårda 13:6, är fastighetsfonden Niam V och köpeskillingen uppgår till 1 177 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

GårdaNiam Fastigheter

Det finska fastighetsbolaget Technopolis etablerar sig i Sverige genom att köpa en fastighet i Gårda, Göteborg. Säljare av fastigheten, Gårda 13:6, är fastighetsfonden Niam V och köpeskillingen uppgår till 1 177 miljoner kronor. Niam köpte fastigheten av AMF under 2014 för 950 miljoner kronor.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 34 300 kvadratmeter och bland större hyresgäster finns Telia, Fujitsu samt GoExcellent. Av ett pressmeddelande från Technopolis framgår att fastigheten kommer att kallas för Technopolis Gårda.

– Vi har redan länge sökt ett lämpligt objekt i Sverige och nu belönas vårt tålamod. Vi har en klar och bestämd tillväxtstrategi och Gårda campuset i Göteborg medför ett extra bra tillägg till vårt nuvarande nätverk av 20 campus, säger Technopolis verkställande direktör Keith Silverang i en kommentar.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

GårdaNiam Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.