Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

FastPartners belåningsgrad stiger

Publicerad: 25 april 2014, 04:49

FastPartner redovisar ett driftnetto på 138 miljoner kronor för årets första kvartal, en förbättring från fjolårets driftnetto på 109,8 miljoner.


Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Ökningen förklaras av att hyresintäkterna ökat med 41,4 miljner kronor vilket är betydligt mer än fastighetskostnaderna har ökat. Överskottsgraden har således ökat med 1,4 procentenheter till 62 procent. Förvaltningsresultatet har även det ökat, till 80,2 miljoner kronor.

Bolaget gör en orealiserad vinst om 29,3 miljoner kronor från värdeförändringar i beståndet vilket kan jämföras med en förlust om 26,2 miljoner från samma post ifjol. Det räcker mer än gott för att väga upp mot den omvända utvecklingen på räntederivatens utveckling så att FastPartner ökar sin vinst före skatt för kvartalet med 41,8 miljoner kronor.

Koncernens samlade tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 10,6 miljarder kronor och det egna kapitalet till 3 miljarder kronor. Soliditeten sjunker därmed till 28,5 procent men det som kanske borde väcka mer oro är att belåningsgraden ökar från en redan relativt hög nivå. Nu ligger den på 68,8 procent, enligt Fastighetsnytts beräkningar då FastPartner inte redovisar detta nyckeltal. Räntetäckningsgraden ligger på robusta 2,5 gånger.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FastPartner Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.