Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

FastPartner köper i Frösunda

Publicerad: 3 juli 2017, 10:45

FastPartner har köpt fastigheten Hilton 5 i Frösunda av Stockholm Fersen Fastighets som är ett dotterbolag till Handelsbankens Pensionsstiftelse.


Ämnen i artikeln:

FastPartner FastigheterHandelsbanken

FastPartner har köpt fastigheten Hilton 5 i Frösunda av Stockholm Fersen Fastighets som är ett dotterbolag till Handelsbankens Pensionsstiftelse. Fastigheten är belägen längs E4:an i Solnastadsdelen Frösunda och har en uthyrningsbar yta om 13 800 kvadratmeter som är uthyrda till cirka 90 procent.

Köpeskillingen är konfidentiell och enligt FastPartners vd Sven-Olof Johansson är det på säljarens begäran. En grov uppskattning enligt rådgivare Fastighetsnytt har talat med är att fastigheten köpts till ett underliggande värde om 6-700 miljoner kronor.

I samtal med Fastighetsnytt säger Sven-Olof Johansson att fastigheten passar väl in i FastPartners bestånd då man äger tre fastigheter i nära anslutning till Hilton 5.

– I de fastigheter vi äger finns det inte mycket garageplatser men det gör det i denna fastighet så den passar oss bra.

Fastigheten utgörs huvudsakligen av kontor och hyresvärdet uppgår till cirka 40 miljoner kronor och tack vare förvärvet kommer bolagets förvaltningsresultat att öka med cirka 26 miljoner kronor. Bland hyresgästerna återfinns bland andra Canon, Office Depot, Midroc och Lindt.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.