Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fastighetsnytt köper norska Estate Media

Publicerad: 21 oktober 2020, 12:46

Fastighetsnytt växlar upp sin verksamhet och förvärvar norska mediabolaget Estate Media. Affären blev klar tidigare i dag, onsdag.


Ämnen i artikeln:

NorgeDanmark

– Expansion är en del av vår strategi och förvärvet ger oss och fastighetsbranschen helt nya möjligheter, säger Peter Lingmerth, vd för Fastighetsnytt.

Strax efter lunch på onsdagen signerades köpekontraktet mellan Fastighetsnytt och norska Estate Media. Förvärvet görs genom en 100 procentig aktieöverlåtelse och ger Fastighetsnytt en unik position i Norden – både när det gäller agendasättande journalistik och eventverksamhet med inriktning på den kommersiella fastighetsbranschen. 

– Det känns fantastiskt roligt att presentera den här nyheten. Expansion i Norden är en del av vår strategi och förvärvet ger oss en helt ny spelplan. Vi kommer gemensamt att kunna utveckla affären med den nödvändiga lokala kännedomen och samtidigt bredda vårt erbjudande till alla våra kunder i Norden. Erfarenhetsmässigt har vi mycket att lära av varandra när det gäller journalistik, event, media och utvecklingen av digitala produkter, säger Peter Lingmerth, vd för Fastighetsnytt.

Expansion i Norden är en del av vår strategi och förvärvet ger oss en helt ny spelplan.

Estate Media är den ledande medieaktören när det gäller kommersiella fastigheter i Norge och har även en stark position på den danska marknaden. Bolaget arrangerar framgångsrika event och har kommit långt i utvecklingen av digitala produkter. Estate Media driver även reklambyrån Blake som är specialiserad på fastighetsbranschen. 

– Norden som fastighetsmarknad har totalt sett aldrig varit starkare och mer intressant för investerare. Estate Media och Blake har många skickliga medarbetare, stor lokal kunskap och nätverk i varje land. Jag ser fram emot att länka de nordiska fastighetsmarknaderna än närmre varann, säger Trond Valle, vd för Estate Media.

Läs även: Norska fastighetsmarknaden på uppsving efter coronapausen

Peter Lingmerth:

– Behovet av en nordisk aktör har funnits länge och förvärvet innebär att vi kan tillgodose det, utan en lång startsträcka.

Det här är Fastighetsnytt

Fastighetsnytt ingår i Bonnier News affärsområde Di-gruppen och omfattar även tidningen Byggindustrin. Tillsammans står Fastighetsnytt och Byggindustrin som arrangörer av eventet Construction Summit och mötesplatsen Business Arena som anordnas på flera orter i Sverige samt i Helsingfors. Estate Media blir den första utländska verksamheten inom DI-gruppen.

 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NorgeDanmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.