Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Får order värd 5,5 miljarder i Los Angeles

Publicerad: 10 November 2014, 06:49

Skanska USA får tillsammans med ett par andra bolag uppdraget att designa och bygga ut en spårvagnslinje i USA:s näst största stad Los Angeles. Uppdraget som är värt 11 miljarder kronor görs i joint venture med Traylor Brothers Inc. och J.F. Shea Construction och beställare är Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanska USA får tillsammans med ett par andra bolag uppdraget att designa och bygga ut en spårvagnslinje i USA:s näst största stad Los Angeles. Uppdraget som är värt 11 miljarder kronor görs i joint venture med Traylor Brothers Inc. och J.F. Shea Construction och beställare är Los Angeles County Metropolitan Transportation Authority. Skanskas del i kontraktet är 50 procent, det vill säga 5,5 miljarder kronor vilket kommer att inkluderas i koncernens orderingång för fjärde kvartalet 2014.

Enligt ett marknadsmeddelande från Skanska omfattar projektet en 6,3 kilometer lång förlängning av spårvagnens Purple Line och det ska vara färdigt i juni 2023.

Redaktionen

Källa: Marknadsmeddelande från Skanska

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.