Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Familjebolaget LG Söderberg köper av Länsgården nära Örebro Slott

Publicerad: 1 september 2022, 10:01

Fastigheterna Grillgården 2–19 säljs av Länsgården till LG Söderberg Fastigheter.

Det lokala fastighetsbolaget LG Söderberg Fastigheter förvärvar 167 lägenheter i centrala Örebro. Det fanns 11 spekulanter på objektet, berättar säljaren Länsgården för Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Örebro

Det är kommunala Länsgården i Örebro som säljer* fastigheterna Grillgården 2–19, som finns på följande adresser: Alnängsgatan 6–10, Fredsgatan 32–38, Faktorigatan 11–13. 

Fastighetsnytt har tidigare berättat om bolaget försäljningsplaner.  

Bostadshusen ligger centralt i Örebro, några hundratal meter från Örebro slott, med direkt närhet till Örebro Universitetssjukhus.

Från den 3 oktober 2022 tar LG Söderberg över fastigheterna, samt samtliga hyresavtal. 

Bakgrunden till försäljningen är att Länsgården har fått i uppdrag av Region Örebro att sälja av en del av fastighetsbeståndet. Genom försäljningen renodlar Länsgården sin verksamhet till ett bestånd som till största delen består av vård- och omsorgslokaler.

LG Söderberg är ett lokalt familjeföretag som äger och förvaltar drygt 1 000 lägenheter samt 70 000 kvadratmeter lokaler i Örebro med egen förvaltningsorganisation.

*Fotnot: Fortfarande kvarstår förköpsrätt (hembud) från bostadsrättsförening gällande Alnängsgatan 6, 8, 10 samt Fredsgatan 32 och 34.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Örebro

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.