Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Fahlander säljer Concent-innehav

Publicerad: 5 februari 2017, 22:00

Investeraren Mikael Fahlander med familj har sålt samtliga aktier i det problemtyngda fastighetsutvecklingsbolaget Concent.


Ämnen i artikeln:

Concent

Investeraren Mikael Fahlander med familj har sålt samtliga aktier i det problemtyngda fastighetsutvecklingsbolaget Concent. Det meddelar Concent på söndagskvällen. Köpare är bolag kontrollerade av Björn Sahlström och Gustaf Leijonhufvud som därmed äger lejonparten av bolaget. Familjen Fahlander var innan affären den i särklass störste ägaren i Concent, med 63,24 procent av kapitalet och hela 78,03 procent av rösterna.

Enligt ett pressmeddelande har familjen Fahlander dessutom åtagit sig att överlåta alla preferensaktier i Concent till tredje part samt till vissa minoritetsägare. Vidare åtar man sig att medverka till att preferensaktier som innehas av Amui AB, och familjen eventuellt erhåller sin pro rata andel av, löses in utan återbetalning.

Slutligen har man accepterat att efterge en fordran om 185 miljoner kronor på Concent genom ovillkorat aktieägartillskott. Det stärker bolagets finansiella ställning, enligt pressmeddelandet.

Någon köpeskilling kommuniceras ej och huruvida den extra bolagsstämma som ska hålls 3 mars påverkas av affären framgår ej av pressmeddelandet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Concent

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.