tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Fabege säljer för 2 miljarder

Publicerad: 12 december 2014, 06:57

Fastpartner förvärvar tre fastigheter för cirka 1,5 miljarder i Stockholm och Upplands Väsby av Fabege som även säljer en fastighet på Norrmalm till en privat aktör.

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterFastpartnerFastPartner FastigheterNasdaqOMXSven-Olof Johansson

Fabege har avyttrat Ladugårdsgärdet 1:48 i Värtahamnen samt Hammarby-Smedby 1:457 och 1:458 i Upplands Väsby till Fastpartner. Fastigheterna är allmänt kända som Nasdaqfastigheten och Siemensfastigheterna. Bolaget säljer även Grönlandet Södra 13 på Norrmalm till en privat aktör.

Ladugårdsgärdet omfattar cirka 38 000 kvadratmeter uthyrbar yta med största hyresgäst NASDAQ OMX Stockholm. Hammarby-Smedby omfattar cirka 16 700 kvadratmeter uthyrbar yta med Siemens som hyresgäst. Grönlandet omfattar cirka 8 200 kvadratmeter och är idag vakant och köparen kommer att nyttja den för egen verksamhet.

Fastpartners investering uppgår till 1 425 miljoner kronor. Fastigheterna tillträds den 16 december.

– Fastpartners inriktning mot hållbara kassaflöden förstärks genom dessa förvärv. Samtidigt utgör förvärvet av Nasdaqfastigheten också en stor investering för framtiden. Inom några år kommer denna fastighet tillhöra ett dynamiskt område i centrala Stockholm, vilket expanderat kraftigt, med en mix av kontor och bostäder, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Fabege, Fastpartner

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev