Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Fabege reserverar 1,9 miljarder

Publicerad: 3 Juli 2012, 05:24

Fabege reserverar 1,9 miljarder kronor på grund av sina skattemål till följd av Högsta Förvaltningsdomstolens dom i det såkallade Cypernmålet. Det meddelade bolaget på tisdagmorgonen.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege reserverar 1,9 miljarder kronor på grund av sina skattemål till följd av Högsta Förvaltningsdomstolens dom i det såkallade Cypernmålet. Det meddelade bolaget på tisdagmorgonen. Som resultat backade Fabegeaktien med 2 procent i den inledande aktiehandeln.

Som Fastighetsnytt tidigare rapporterat hade vd Christian Hermelin öppnat för en reservation av kapital med anledning av Cypernmålet och nu har man alltså valt den vägen.

Förlorar Fabege alla de mål man driver mot Skatteverket i Kammarrätten innebär det en upptaxering om 8,4 miljarder kronor vilket tillsammans med tillägg och avgifter medför en skatteeffekt på 2,7 miljarder kronor. I ett börsmeddelande skriver bolaget att man fortfarande anser sig ha följt regler och praxis men även att man anser att Högsta Förvaltningsdomstolens dom är felaktig men trots det bedömer man tydligen risken för att förlora sina mål som nu har återupptagits i Förvaltningsrätten och Kammarrätten som större än tidigare.

“Mot bakgrund av HFDs dom och det osäkra rättsläget som därmed uppkommit har Fabege beslutat att reservera 1,9 Mdkr. Bedömingen är grundad på en genomgång och bedömning av varje enskilt ärende. Skillnaden mot Skatteverkets krav beror på ärenden där det uppenbart inte finns några paralleller med HFDs dom eller felaktiga bevekelsegrunder i Skatteverkets framställan“, skriver Fabege.

Reservationen kommer att göras i bolagets balansräkning i halvårsbokslutet. Vid utgången av första kvartalet uppgick Fabeges egna kapital till knappa 12 miljarder kronor.

I tisdagens inledande börshandel backade Fabege med 2 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.