lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Fabege om senaste köpet Sjöstan: ”Priset speglar verkligheten även efter corona”

Publicerad: 8 maj 2020, 13:33

Påen 1 ligger intill Trikåfabriken 9 som nominerats till Årets Stockholmsbyggnad. Foto: Fabege

Fabeges nyligen upprustade Trikåfabriken 9 kan bli Årets Stockholmsbyggnad. Nu köper bolaget den intilliggande fastigheten Påsen 1. Även den ska rustas upp till en modern kontorsbyggnad, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef, till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

Hammarby sjöstadFabege FastigheterCapMan

AJ


Men när det gäller den gamla industrifastigheten Påsen 1 kommer det inte att bli tal om en så stor omgörning med påbyggnad som varit fallet för Trikåfabriken 9, säger Klaus Hansen Vikström.

– Det här är en annan typ av fastighet från en annan tidsepok. Den här ska vi också rusta upp till en fin och modern och flexibel kontorsfastighet men på ett annat sätt, säger han.

Läs även: LISTA: Tio finalisterna till Årets Stockholmsbyggnad

Fabege äger sedan tidigare ett stort antal fastigheter i Hammarby sjöstad och ser det nya förvärvet som en viktig pusselbit i det stora utvecklingsarbete som bolaget påbörjat i stadsdelen.

– Vi äger mer eller mindre allt längs med Hammarby fabriksväg. Vi har samlat ihop så mycket att vi ska ha en egen förvaltningsorganisation i området, säger Klaus Hansen Vikström. 

Läs även: Fabege hyr ut till Hyper Island 

Säljare är Capman Nordic Real Estate och Fabege betalar 441 miljoner kronor för fastigheten. Klaus Hansen Vikström säger att affären var påbörjat innan coronakrisen var aktuell och är nöjd med priset.

– Det var en bra affär för alla. Priset speglar verkligheten både nu och efter coronakrisen.

Nordanö har agerat rådgivare i affären.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev