lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Fabege köper för 750 miljoner

Publicerad: 1 november 2018, 06:48

Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.

Vincero Fastigheter har avyttrat fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och Batteriet 4 i Flemingsberg till Fabege.

Ämnen i artikeln:

FlemingsbergFabege FastigheterVincero Fastigheter

Försäljningen sker i bolagsform och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 750 miljoner.

– Det är med stor tillfredsställelse som vi ser att en så etablerad stadsdelsutvecklare som Fabege har bestämt sig för att stärka tillväxten i regionen och att vi kan bidra till den satsningen. Det är definitivt något vi tror gynnar den långsiktiga värdetillväxten i vårt övriga bestånd i Huddinge, säger Robin Rutili, VD på Vincero AB, i ett pressmeddelande.

I Flemingsberg planerar Fabege tillsammans med kommunen för ett nytt internationellt affärscentrum med plats för 50 000 arbetande och lika många boende och besökande i vad man kallar Stockholm South Business District. Förvärvet från Vincero är en del i satsningen.

Det är förstås oerhört spännande att vi är igång med detta viktiga projekt tillsammans med Huddinge kommun. Det behövs attraktiva arbetsplatser, på södra sidan, nära där människor bor och att även utnyttja ledig kapacitet i redan befintlig infrastruktur är dubbeltklokt. Vår förhoppning är att stadsdelen kommer skapa bättre balans och konkurrenskraft för hela Stockholmsregionen. säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev