lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Fabege fortsätter växa i Flemingsberg - köper 35 000 kvadrat

Publicerad: 27 januari 2022, 14:38

Foto: Fabege

Fabege har köpt en utvecklingsfastighet i centrala Flemingsberg, i södra Stockholm, från Skanska. Fastigheten ligger mitt i framtida Stockholm South Business District.

Ämnen i artikeln:

FlemingsbergFabege FastigheterSkanska

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Affären avser fastigheten Generatorn 10 och innebär en byggrätt om cirka 35 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Fabege äger sedan tidigare den närliggande fastigheten Generatorn 11, som är belägen vid den södra entrén och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Även den fastigheten köptes av Skanska. 

Läs även: Fabege efter skrällköpet: ”Vi trappar upp tempot för bostäder i egen regi”

Fabeges vision för Flemingsberg är att samla 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare i en attraktivt ny stadsdel. De två förvärven från Skanska är ytterligare pusselbitar i den fortsätta utvecklingen av den nya stadskärnan.  

– Vårt mål är både att skapa ett attraktivt nav för näringslivet söder om stan och att utveckla trygga boendemiljöer med ett rikt gatuliv i anslutning till kollektiv- och regionaltrafiken. Dessa två förvärv är viktiga i den fortsatta utvecklingen av stadskärnan,” säger Charlotte Liliegren, Chef Stads- och fastighetsutveckling på Fabege, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev