Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Extrem expansion men inga referensramar

Publicerad: 21 November 2014, 07:19

D. Carnegie & Co. redovisar ett driftnetto på 121,6 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Då bolaget inte hade någon verksamhet förra året så är en jämförelse omöjlig eftersom en referensram saknas men sett till lönsamhetsnyckeltalet överskottsgrad så hamnar den på relativt låga 50,7 procent


Ämnen i artikeln:

Hembla

D. Carnegie & Co. redovisar ett driftnetto på 121,6 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Då bolaget inte hade någon verksamhet förra året så är en jämförelse omöjlig eftersom en referensram saknas men sett till lönsamhetsnyckeltalet överskottsgrad så hamnar den på relativt låga 50,7 procent. Det indikerar att kostnaderna är höga vilket i och för sig kan förklaras av att bolaget befinner sig i en extrem expansionsfas samt att dess renoveringsprogram, som är att betrakta som en investering för framtiden, kan vara kostnadssamt.

Även administrationskostnaderna och de finansiella kostnaderna verkar vara stora, vilket återigen kan förklaras av att bolaget expanderar snabbt, och förvaltningsresultatet är således även det relativt lågt, 35,2 miljoner kronor för kvartalet. Det viktiga är dock kanske att D. Carnegie & Co. redovisar vinst och före skatt gör man en vinst om 18,9 miljoner kronor för kvartalet.

Vid kvartalsskiftet uppgick koncernens tillgångar till 11,6 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 3,7 miljarder vid halvårsskiftet. Det egna kapitalet var 3,1 miljarder och soliditeten därför 26,6 procent vilket kan te sig som lite åt det lägre hållet men även det kan förklaras av att man växer snabbt med hjälp av belånat kapital. Belåningsgraden uppgick till 69,8 procent vilket är högt men inte oroväckande högt i nuläget. Det tredje kvartalets direktavkastning uppgick enligt Fastighetsnytts beräkningar till 4,8 procent på årsbasis.

Det är för tidigt att dra några växlar på D. Carnegies kvartal då ingen referensram finns och en hel del nyckeltal kan bli betydligt bättre men direktavkastningen indikerar att övriga nyckeltal kan komma att förbättras.

Hela rapporten hittar du här!

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hembla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.