Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Expansiva danskar köper Scius

Publicerad: 11 mars 2022, 08:12

Scius har, för kunden Invesco Real Estates räkning, bland annat utvecklat kontorshuset Fenix i Hagastaden i Stockholm. Kontoret har beräknad inflyttning under årets andra kvartal.

Illustration: Studio Stockholm

Scius Partners förvärvas av den danska Investerings‐ och kapitalförvaltaren Fokus Asset Management. Sammanslagningen innebär att nya Fokus kommer att förvalta cirka 4,5 miljarder euro och ha kontor både i Stockholm och i Köpenhamn.


Ämnen i artikeln:

Scius Partners

Fokus förvärv av Scius slutfördes under torsdagen. Affären sätter, enligt ett pressmeddelande från Fokus, ramarna för att vidareutveckla bolagets nordiska affärsplattform. 

”Utköpet av befintliga partners i Scius följs av en återinvestering i Fokusgruppen av partners i Scius och ytterligare en kapitalökning från befintliga partners i Fokus”, skriver bolaget i ett pressmeddelande, 

Den sammanslagna verksamheten för Scius och Fokus kommer att innehålla cirka 4,5 miljarder euro i förvaltat kapital med cirka 70 medarbetare på de två kontoren i Stockholm och Köpenhamn.

Läs mer: Scius i stor uthyrning med spelutvecklare  

Scius Partners, som grundades 2007 av Mikael Freudmann, Per Johannesson och Joen Siggelin, är en boutiqueinvesterings‐ och kapitalförvaltare som har genomfört transaktioner om cirka 23 miljarder kronor, inklusive utvecklingsprojekt och turn‐around case. Internationella investerare, som exempelvis Blackstone, Invesco och Starwood, har anlitet Scius. 

Fokus kärnverksamhet består av investeringar och kapitalförvaltning för danska och utländska investerare. Bolagets fastighetsportfölj värderas för närvarande till 20,2 miljarder danska kronor. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Scius Partners

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.