Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Exerton gör sin första affär

Publicerad: 2 Oktober 2014, 06:08

Fastighetsbolaget Exerton AB etablerades den 1 september 2014. Bolaget har grundats av Mounir Tajiou och Joakim Einarson tillsammans med Håkan Bryngelson, Sverker Thufvesson och ett begränsat antal svenska institutioner och professionella investerare.


Ämnen i artikeln:

Håkan BryngelsonMounir Tajiou

Exerton har genomfört sitt första förvärv och tillträtt två fastigheter i Sollentuna, innehållande ytor för kontor, handel och lager.

Bolaget kommer att ta in totalt cirka 1,4 miljarder kronor i eget kapital i tre kapitalanskaffningar, varav den första nu är stängd.

– Det är även glädjande att vi har kunnat genomföra vår första affär som uppfyller vår strategi att förvärva kommersiella fastigheter i tillväxtstäder med potential över tid. Vår ambition är att med moderat belåning stadigt växa under det närmaste decenniet i takt med att vi finner lämpliga fastigheter, säger Mounir Tajiou, grundare och vd för Exerton AB.

– Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett nytt långsiktigt fastighetsbolag med höga ambitioner vad gäller bolagsstyrning, transparens, rapportering samt operativ och finansiell kontroll. Detta tillsammans med långsiktigt hållbara affärer tror vi är, och blir, allt viktigare, säger Håkan Bryngelson, medgrundare och ordförande i Exerton AB.

Redaktionen

Källa: pressmeddelande Exerton

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.