Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Exerton förvärvar på Ekerö

Publicerad: 24 april 2015, 06:28

Fastighetsbolaget Exerton har genom ett joint venture med tidigare ägaren Nordium förvärvat fastigheten Tappsund 1:71 vid Ekerö Centrum.


Ämnen i artikeln:

Exerton FastigheterMounir Tajiou

Fastigheten består av cirka 18 000 kvadratmeter industribyggnad och cirka 45 000 kvadratmeter mark. I samband med affären ingår Nordium för sin verksamhet ett långt så kallat triple net hyresavtal avseende hela uthyrbara industriytan.

– Vi har lyckats kombinera hyresgästens önskan om ett långt hyresavtal med vår önskan om flexibilitet under tiden vi kommer att arbeta med detaljplan för att på sikt utveckla upp emot 1.000 lägenheter i omedelbar anslutning till Ekerö Centrum och Ekerö Strand. Detaljplanarbete för bl.a. bostäder pågår idag för del av fastigheten och planen förväntas antas i år. Ekerö kommer få en avsevärt bättre tillgänglighet i och med den planerade breddningen av Ekerövägen samt genomförandet av Förbifart Stockholm och vi ser fram emot att tillsammans med kommunen utveckla fastigheten, säger Mounir Tajiou, vd för Exerton.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Exerton

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.