söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Eventbolag köper de två sista topplägenheterna i Karlatornet

Publicerad: 16 november 2022, 17:11

Det internationella eventbolaget Bottaccio ska dels hyra en yta om 1 900 kvadratmeter i Karlatornet där man öppnar restaurang och skybar (bilden) – dels köpa de två återstående penthouselägenheterna i tornet.

Sernekes och Balders jv Karlastaden har tecknat en avsiktsförklaring med eventbolaget Bottaccio gällande försäljning av de två återstående penthouse-lägenheterna i toppen av Karlatornet. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 129 miljoner kronor. Nytt rekord igen? Det beror på hur man ser det.

Ämnen i artikeln:

SvepetSernekeESNYGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I fredags tillkännagav Serneke att en brittisk medborgare köper en av de totalt fyra topplägenheterna i Karlatornet, på Lindholmen i Göteborg. Pris: 66 miljoner kronor.

Det 245 meter höga husets skapare, Ola Serneke, hade redan 2020 meddelat att han själv köper den första av de lyxiga topplägenheterna, även den gången meddelades en prislapp om 66 miljoner kronor.

Emellertid har två topplägenheter återstått att sälja – fram tills nu.

Läs mer: Topplägenhet i Karlatornet såld till rekordpris

Åtminstone har Karlastaden tecknat avsiktsförklaring med eventbolaget Bottaccio om en försäljning av de två resterande penthouse-lägenheterna – som ska slås samman till en. Prislappen för dessa landar på 129 miljoner kronor.

Mäklarfirman ESNY och Niklas Berntzon har agerat mäklare för avsiktsförklaringen.

Niklas Berntzon skriver i ett inlägg på Linkedin att köpeskillingen är den högsta någonsin för en lägenhet i Sverige, om man räknar de två lägenheterna som en (de ska ju slås samman i ett senare skede). Delar man prislappen rakt av landar köpeskillingen för respektive lägenhet på 64,5 miljoner kronor – det vill säga strax under de bägge tidigare toppförsäljningarna i huset.

De två lägenheterna ska nyttjas av Bottaccio för deras evenemangsverksamhet.

Avsiktsförklaring gäller även ett hyreskontrakt på Observationsdäcket i tornet. Det aktuella våningsplanet (69) ska erbjuda restaurang, skybar och utsiktsplats. Eventytorna i toppen beräknas stå klara och öppna för allmänheten sommaren 2024.

Hyresavtalet omfattar även lokaler för bland annat entréytor i de nedre våningarna i tornet. Den sammanlagda ytan uppgår till 1 900 kvadratmeter preliminärt.

Parterna siktar på ett 20-årigt hyreskontrakt. Överenskommen bashyra är 35 miljoner kronor per år för lokalen, med möjlighet till omsättningshyra.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev