Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Eurocommercial förvärvar Eurostop

Publicerad: 28 augusti 2012, 05:18

Eurocommercial har förvärvat Eurostop i Halmstad. Förvärvet består av två separata affärer. En COOP Forum på 10,800 kvadratmeter förvärvades från Atrium Ljungberg och den integrerade gallerian om 13,600 kvadratmeter från Unibail Rodamco.


Ämnen i artikeln:

Eurocommercial

Köpcentret har 31 butiker, i affären avseende gallerian ingår även ett hotell om 4,160 kvadratmeter samt en mindre del kontor och lagerytor.

Fastigheterna har tidigare erbjudits separat men detta var första gången det fanns möjlighet att få full kontroll över hela det 126,000 kvadratmeter stora området. Genom att sammanföra området under en ägare hoppas Eurocommercial kunna genomföra en omfattande om- och tillbyggnad förutsatt en framgångsrik planprocess tillsammans med Halmstad Kommun. Diskussioner har redan inletts med kommunen och såväl befintliga som presumtiva hyresgäster.

Fastigheterna är belägna vid den största infarten till Halmstad från E6/E20. Den totala kostnaden för förvärvet är 560 miljoner kronor.

Cushman & Wakefield har varit Eurocommercials rådgivare i affärerna.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Eurocommercial

Ämnen i artikeln:

Eurocommercial

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.