Torsdag20.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Transaktioner

Ett nytt studenthus i Linköping

Publicerad: 16 Februari 2015, 12:37

Universitetsstyrelsen har fattat beslut om ett nytt studenthus i Linköping som ska stå klart för inflyttning i september 2018.


Ämnen i artikeln:

LinköpingWhite arkitekterAkademiska Hus

– Jag är mycket glad över att styrelsen i dag har tagit ett beslut som är av stor vikt för universitetet. Nu kan vi satsa också på Campus Valla och skapa inspirerande arbets- och studentmiljöer. Vi har sett den här trenden i Europa och i den konkurrens som råder måste också vi rusta oss för framtiden, säger rektor Helen Dannetun.

Ett mål med det nya studenthuset är att samla all form av service till studenterna. Huset byggs för att rymma bland annat reception, studenthälsa, antagnings- och examensservice, bibliotek, studieplatser, studentfik och arbetsplatser.

Beslutet innebär att den nuvarande byggnaden Origo kommer att monteras ned för att ge plats åt det nya studenthuset. Det är Akademiska Hus som äger och förvaltar byggnaderna och som också kommer att uppföra det nya studenthuset. White Arkitekter har anlitats för studenthuset och Sonark Arkitekter för ombyggnaderna av Hus D och Hus Zenit.

Planeringen inför ett nytt studenthus och en ombyggnad av Hus D och Hus Zenit på Campus Valla i Linköping har pågått i flera år. Efter styrelsens beslut i dag är nästa steg i processen att Akademiska Hus styrelse också ska ta beslut om att påbörja byggnationen. Detta förväntas ske den 16 mars.  Därefter kan den första ombyggnadsetappen starta i november 2015 och ett nytt studenthus stå klart för inflyttning i september 2018.

Tidplan för om- och nybyggnation:

- Ombyggnation D-huset etapp 1: nov 2015 – juni 2016
- Inflyttning D-huset samt evakuering Origo – augusti 2016
- Nedmontering Origo sept 2016 – nov 2016
- Byggnation Studenthus Valla dec 2016 – sept 2018
- Inflyttning Studenthus Valla start okt 2018
- Byggnation D-huset etapp 2: okt 2018 – sept 2019
- Anpassning Zenit okt 2018 – mars 2019

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Linköpings Universitet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.