Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

ESS etablerar i Linköping

Publicerad: 27 maj 2014, 13:24

Foto: Sankt Kors

European Spallation Source, ESS, det internationella samarbetet om materialforskning, har etablerat en anläggning i Linköping. Tidigare har man fokuserat på etableringen i Lund där man investerat i en stor anläggning men enligt ett pressmeddelande från Sankt Kors Fastighets AB i Linköping har man nu valt att lägga sin tillverkning av avancerade neutrondetektorer i Wahlbecks företagspark i Linköping.


Ämnen i artikeln:

ESSSankt Kors

Det är ett nära samarbete med Linköpings universitet (LiU) som förklarar valet av ort för tillverkningen och i en kommentar skriver Lars Hultman, professor i tunnfilmsfysik vid LiU att det är mycket tillfredsställande att ESS valt Linköping.

– Det gör att de snabbt kommer att kunna implementera nya banbrytande forskningsresultat som vi uppnår, säger Lars Hultman.

Det är det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors Fastighets AB som tillhandahåller den nödvändiga klustermiljön i Wahlbecks företagspark och enligt information från bolaget så flyttade ESS in tidigare i år och  har redan satt igång produktionen. Man hyr en yta om cirka 500 kvadratmeter och inflyttningen innebar en investering om cirka 500 000 kronor för Sankt Kors.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

ESSSankt Kors

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.