fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Erik Selins intressebolag köper defensiv handel för 144 miljoner

Publicerad: 19 maj 2022, 08:46

Eko Stormarknad är en av hyresgästerna i fastigheten Stridsyxan 2 med adressen Agnesfridsgatan i Malmö som Doxa köper. Erik Selin äger cirka 5,9 procent i Doxa via Skandrenting.

Malmöbaserade och First North-noterade Doxa, med fastighetsprofiler som Greg Dingizian och Erik Selin bland storägarna, förvärvar fastigheten Stridsyxan 2 på Jägersro i Malmö. Säljare är SLP som gör vinst i affären.

Ämnen i artikeln:

SvepetDoxaSLPMalmö

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Priset om 144 miljoner, betyder att SLP säljer drygt 20 procent över den senaste externa marknadsvärderingen per den 31 mars 2022. 

SLP köpte fastigheten av Norama Real Estate i mitten av december 2020, som en del i en transaktion om totalt 25 fastigheter. 

– Då fastigheten är en handelsfastighet känns det naturligt att vi realiserar denna värdetillväxt för att sedan fortsätta att växa inom vårt fokusområde och därmed skapa fortsatt aktieägarvärde på vår portfölj av logistikfastigheter, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

Läs mer: Doxa köper Malmö Arena för 1,9 miljarder 

Fastigheten Stridsyxan 2, som är upplåten med tomträtt, omfattar 11.382 kvadratmeter och är uthyrd till bland annat Eko Stormarknad, Friluftsvaror och Engelbrektsboden. 

Det finns även en vakant lokal. Fastigheten har ett hyresvärde på cirka 16,4 miljoner kronor.

– Den ligger i ett bra läge i ett etablerat handelsområde nära Inre Ringvägen. Fastigheten är en välkänd och uppskattad stadsnära handelsplats i Malmö och är ett bra exempel på välfungerande defensiv retail, ett segment där vi fortsatt ser möjligheter. Fastigheten erbjuder stabil avkastning, samtidigt som det finns möjligheter för framtida värdeskapande, kommenterar Victor Persson, vd på Doxa.

Köpeskilling erläggs kontant. Tillträde äger rum 30 juni 2022.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev