Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Erik Selin storsatsar i Kina: “Spännande”

Publicerad: 3 januari 2020, 13:01

Erik Selin, vd och grundare av Balder, har gått in med pengar i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak.

Foto: White Peak och Balder

Det är med en långsiktig strategi som fastighetsmiljardären Erik Selin investerat stort i den kinesiska bostadsutvecklaren White Peak, säger han till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Erik Selin

Det är med en långsiktig strategi som fastighetsmiljardären Erik Selin går in med stora pengar i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak. “Man får se om man tycker att det är bra eller inte. Men jag har bedömt det som att det är bra”, säger han till Fastighetsnytt om att investera i den kommunistiska enpartistaten.

Det är Dagens Industri som var först att berätta om Erik Selins investering i den svenskägda kinesiska bostadsutvecklaren White Peak, ett bolag som startats av den tidigare it-profilen Jesper Jos Olssons. Enligt uppgifter rör det sig om en investering på cirka en halv miljard kronor men Erik Selin har inte velat kommentera summan.

Flera andra svenskar

Till Fastighetsnytt säger Erik Selin att investeringen i White Peak görs med ambitionen att ge god avkastning på lite längre sikt.

– Kanske fem eller tio år. Kanske längre, säger han till Fastighetsnytt.

White Peak har enligt Veckans Affärer hittills byggt 20 000 bostäder i tjugo olika projekt med Hammarby sjöstad som förebild och rankas som etta i Kina och trea globalt när det gäller hållbar fastighetsutveckling. Finansmännen Gerard de Geer och Peter Leimdörfer är två andra svenskar engagerade i White Peak.

Erik Selin har kommit kontakt med bolaget via den sistnämnda och var och hälsade på i höstas.

Hur ser du på att investera i Kina, ett land där det råder en blandning av kommunistisk enpartistat och fri marknadsekonomi?

– Det är som det är. Man får se om man tycker att det är bra eller inte. Men jag har bedömt det som att det är bra, säger Erik Selin.

Har du planer på ytterligare investeringar i Kina?

– Händer det så händer det. Man får se.

Andreas Jennische
andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Erik Selin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.