Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Erik Selin köper ”mini-Balder” i Dalarna

Publicerad: 2 december 2020, 13:38

Erik Selin gör ny storaffär.

Foto: Mostphotos / Pressbild

Balder har köpt Masmästaren, som har fastigheter till ett värde av 5 miljarder kronor i bland annat Falun/Borlänge-regionen och i Uppsala. Erik Selin beskriver bolaget som ett mini-Balder.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterErik Selin

Masmästaren har 250 000 kvadratmeter i Falun/Borlänge, Västerås, Uppsala och Nacka. Ytmässigt är bolaget störst i trakterna kring Falun men värdemässigt är Uppsala större då priserna är betydligt högre där. Hälften av beståndet är bostadsfastigheter och resten kommersiella fastigheter. 

– Det är ungefär som Balder. Lite offentliga hyresgäster, lite kontor, något hotell. Och så har de lite projekt som kommer, bostäder och lite annat. Det är rätt blandat, det är ett mini-Balder egentligen, säger Erik Selin till Fastighetsnytt.

Läs även: Erik Selin ny storägare i säkerhetsbolag

Balder hade inte någon verksamhet i Falun sedan tidigare.

– Nej, så det passar väl bra. Vi får nu en organisation och allting, så allt bara rullar på som innan.

Selin är väldigt nöjd med att ha fått igenom affären. 

– Det är ett jättefint bolag. Jättevälskött och jättefina hus så vi är väldigt tacksamma att vi fick köpa det, säger han.

Han vet inte varför de tidigare ägarna var beredda att sälja, men en faktor som kan ha spelat in är att de befinner sig i pensionsåldern. 

– Det är jättefina hus och jättevälskött. De har varit långsiktiga och duktiga. De har haft det här länge. Det var verkligen bra, säger Selin.

Det är ett jättefint bolag. Jättevälskött och jättefina hus så vi är väldigt tacksamma att vi fick köpa det.

Masmästaren bildades i slutet av 2001 då Byggnadsfirman Lund AB förvärvade Fastighets AB Tornets förvaltningsenhet i Falun/Borlänge. Fastighetsbeståndet omfattade då 24 fastigheter med en uthyrbar area av 80.000 kvadratmeter. 

Läs även: Erik Selin storsatsar i Kina: ”Spännande”

Balder tillträder fastigheterna under det första kvartalet 2021.

 

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.