Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Entras styrelse säger nej till Castellum – men öppnar för fortsatta samtal

Publicerad: 15 december 2020, 08:36

Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra. Foto: Entra

Norska fastighetsbolaget Entras styrelse kommer inte att rekommendera Castellums bud på bolaget, meddelade bolaget på måndagen. Men styrelsen är öppen för att diskutera andra affärsförslag.

Ämnen i artikeln:

Entra FastigheterCastellum

AJ


Både SBB och Castellum har lagt bud på Entra och det norska bolaget meddelar att man fortsätter att se över olika alternativ för eventuella affärer. 

Läs även: Castellum höjer prognos för synergier med Entra

Styrelsen har som mål att komma fram till vad som är den bästa vägen framåt för Entra innan den 21 december 2020, uppger Siri Hatlen, ordförande för Entras styrelse.

– Efter initiativ från Castellum och SBB har styrelsen dessutom utvärderat andra strategiska alternativ och fortsätter att undersöka de initiativ som är relevanta. Om en tydligt värdeskapande transaktion skulle identifieras med Castellum eller någon annan part, kommer styrelsen att överväga hur en sådan transaktion bäst struktureras och genomförs. Detta kan innebära alternativa transaktionsmodeller till ett frivilligt erbjudande för Entras aktier. Styrelsens mål är fortsatt att öka aktieägarvärdet och göra det som är i aktieägarnas och bolagets bästa gemensamma intresse, säger Siri Hatlen i ett pressmeddelande från Entras styrelse.

Läs även: ”Entra har en av de mest attraktiva fastighetsportföljerna i Norge”

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev