Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Engelbert säljer fastigheter för rekreation i Nacka

Publicerad: 20 april 2022, 13:59

Ivato grundades 2019 i Stockholm med tanken att tillföra villor och radhus som hyresrätter. Nu säljer dess dotterbolag Ivato Ramne tre fastigheter i Nacka.

Ikano Bostad förvärvar tre fastigheter i Skuru i Nacka. Säljer gör Ivato Ramme. Ett dotterbolag till Ivato AB där Oscar Engelberts kusin Filip Engelbert är ordförande.

Ämnen i artikeln:

Ikano BostadNacka

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


De tre fastigheterna ligger i Skuru i Nacka där det i dag bedrivs HVB- och omsorgsverksamhet. 

Framåt kommer Ikano Bostad att omvandla den större av fastigheterna till ett nytt vård- och omsorgsboende med plats för 68 vårdlägenheter. 

Hyresavtal för vård- och omsorgsboendet har tecknats med den idéburna vård- och omsorgsaktören Bräcke diakoni som kommer att driva det som särskilt boende för äldre, det skriver ikano i ett pressmeddelande. 

– Vi är glada över att ha förvärvat de här fastigheterna med så bra läge i Nacka. Här kommer vi på sikt att utveckla ett nytt och modernt vård- och omsorgsboende och skapa en bättre boendemiljö för de som kommit lite längre i livet, kommenterar Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Säljare är Ivato Ramme – ett dotterbolag till Ivato AB där techmiljardären, till lika Oscar Engelberts kusin, Filip Engelbert är styrelseledamot och ordförande. Filip Enelgbert är även styrelseledamot i Sagax. 

– Vi är glada över att överlämna dessa fina vårdfastigheter till en aktör med gedigen historik av att äga och förvalta liknande objekt. Vi är trygga med att Ikano Bostad är rätt aktör att ta över driften samt tids nog utveckla fastigheterna så att de kan nå sin fulla potential, kommenterar Niklas Bauer, vd på Ivato Ramme. 

Ikano Bostad tillträder fastigheten under andra kvartalet 2022 och kommer att långsiktigt äga och förvalta fastigheten. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev